U bevindt zich hier: Eurocept Groep > Eurocept Homecare > Thuiszorg

Eurocept Homecare - Thuiszorg

Ziekenhuisverplaatste zorgEurocept Homecare heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van medische zorg aan huis. Bijvoorbeeld op het gebied van injectietherapie, infuustechnologie, coaching en instructies om zelf thuis bepaalde medische handelingen uit te voeren. Eurocept Homecare biedt tientallen medicatiespecifieke zorgprogrammaís aan en ontwikkelt daarnaast zorgstraten. Per jaar voert Eurocept Homecare meer dan 50.000 medisch specialistische handelingen uit bij patiŽnten thuis.

Landelijke dekking

Eurocept Homecare heeft een landelijk dekkend netwerk van 60 hoog opgeleide verpleegkundigen in vaste dienst en ruim 50 verpleegkundigen op oproepbasis. Tijdens vakanties in eigen land kan de medische behandeling op het vakantieadres gewoon doorgaan.

24/7

De verpleegkundige zorg is alle dagen 24 uur per dag beschikbaar.

Verpleegkundigen

Alle verpleegkundigen van Eurocept Homecare zijn BIG-geregistreerd (niveau 4 en 5).† De verpleegkundigen volgen regelmatig trainingen om op de hoogte te blijven van de laatste medische ontwikkelingen.

Ziekenhuisverplaatste zorg door Eurocept

Eurocept Plaza

De vaste verpleegkundigen zijn uitgerust met een iPad voor de intake van patiŽnten en het invoeren van medische gegevens in Eurocept Plaza, ons digitale zorginformatiesysteem. De invoer van gegevens bestaat uit het vermelden van een aantal voor de behandeling specifieke waardes, maar ook voor het melden van bijwerkingen en andere veiligheidsinformatie.† Daarnaast is via Eurocept Plaza communicatie met de behandelaar mogelijk. Met de iPad hebben de verpleegkundigen altijd toegang tot alle behandelprotocollen en andere standaardformulieren die van belang zijn voor een goede patiŽntenzorg.

PatiŽntenbrochure

Eurocept Homecare heeft een algemene brochure ontwikkeld voor patiŽnten, waarin wordt uitgelegd wie wij zijn en wat onze rol is in de behandeling. Tijdens de eerste kennismaking tussen patiŽnt en verpleegkundige wordt deze brochure uitgedeeld en besproken. De brochure is ook digitaal beschikbaar en kan desgewenst per e-mail worden ontvangen.

AWBZ en WTZi

Eurocept Homecare is AWBZ- en WTZi-erkend. De WTZi is de Wet Toelating Zorginstellingen en bepaalt de eisen waaraan een zorginstelling, zoals Eurocept Homecare, moet voldoen.

Ontzorgen

Vanaf het moment van aanmelden neemt Eurocept Homecare alle zorg uit handen van zowel de voorschrijver als de patiŽnt.

  1. Eurocept Homecare neemt contact op met de patiŽnt voor het plannen van de eerste afspraak.
  2. De Customer Service Afdeling van Eurocept Homecare regelt dat de (poliklinische) apotheek van de patiŽnt het geneesmiddel bestelt en op tijd voor de toediening in huis heeft.
  3. Op de dag van toediening haalt de verpleegkundige het geneesmiddel bij de (poliklinische) apotheek op en neemt het mee naar de patiŽnt.
  4. De verpleegkundige informeert de patiŽnt, dient het middel toe en legt dit vast in Eurocept Plaza. Wanneer nodig maakt de verpleegkundige een nieuwe afspraak voor de volgende toediening.
  5. Eurocept Homecare zorgt ervoor dat alle benodigde materialen voor een goede toediening van het geneesmiddel aanwezig zijn, zoals infuuspompen, lijnen, naalden en verbandmaterialen.
  6. Eurocept Homecare regelt ook de herhaalrecepten.
  7. De voorschrijver heeft 24/7 toegang tot Eurocept Plaza en daarmee altijd inzicht in de toestand van de patiŽnt. Hij kan in Eurocept Plaza het recept aanpassen of de behandeling stopzetten. Ook kunnen nieuwe patiŽnten worden aangemeld.

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2015-05-11.