Eurocept Homecare - UVB Lichttherapie

†UVB-lichtbehandeling thuis volgen

UVB-lichttherapie wordt al jaren succesvol toegepast bij de behandeling van huidaandoeningen als psoriasis, eczeem, vitiligo, prurigo en zonneallergie (PMLE). Sinds 1998 maakt Eurocept Homecare (voorheen Medizorg) het mogelijk om deze behandeling thuis in te zetten. Hierdoor zijn patiŽnten niet afhankelijk van de openingstijden van een polikliniek of behandelcentrum hetgeen ze reistijd en -kosten bespaart.

Bij thuisbelichting wordt gebruik gemaakt van TL01-licht, ook wel smalspectrum UVB genoemd. Dit soort licht is een geconcentreerde vorm van een gedeelte van het natuurlijke zonlicht en geeft een beter therapeutisch resultaat dan bijvoorbeeld het wat oudere breedspectrum UVB-licht.

Thuisbelichting bij o.a. psoriasis en vitiligo

Nadat de aanvraag is afgehandeld, zal de apparatuur bij de patiŽnt thuis worden afgeleverd en is een afspraak gemaakt voor een persoonlijke instructie.

Tijdens deze instructie wordt uitgelegd hoe de apparatuur bediend moet worden en welk persoonlijk belichtingsschema de patiŽnt dient te volgen. Eurocept Homecare maakt gebruik van persoonlijke belichtingsschemaís die specifiek zijn afgestemd op het huidtype, de intensiteit van de lampen en de eerdere ervaringen met belichten. Wenst u hierover aanvullende informatie dan kunt u contact opnemen met Eurocept Homecare. Na afloop ontvangt de medische specialist een rapportage over het verloop van de therapie van de patiŽnt .

Het is de bedoeling dat de medische specialist minimaal eenmaal tijdens de looptijd van de behandeling een controle uitvoert om de voortgang van de behandeling te monitoren. Eurocept Homecare biedt tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van een cabine met iModem waarmee de medisch specialist op afstand de therapie online kan volgen. De verpleegkundigen van Eurocept Homecare zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen.

NetMedical is onderdeel van de Eurocept Groep en houdt zich derhalve aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving.

https://www.patientdossier.nl/external/index.php

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2017-11-10.