Innovatieve psoriasis behandeling met blauw LED-licht.

Mensen met een milde of matige vorm van psoriasis behandeld worden met blauw LED-licht. In tegenstelling tot lokale behandelingen (vooral crŤmes) geeft deze behandeling geen bijwerkingen. De behandeling is UV vrij en gebruikt geen chemische substanties.

Een psoriasis behandeling met blauw LED-licht beÔnvloedt de processen die bij psoriasis vulgaris ongecontroleerd zijn. Het heeft zowel groeiremmende †(keratinocyten) als ontstekingsremmende eigenschappen.

Voor de psoriasis behandeling is een Philips BlueControl starter kit nodig. Dit handzame apparaat uitgerust met 40 LEDís die het blauwe licht leveren worden op een speciale manier aangestuurd.

Philips BlueControl kan gemakkelijk op een arm, been, elleboog of knie worden gedragen. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat elke plek het beste 30 minuten per dag kan worden behandeld. De psoriasis behandeling gaf gemiddeld 50% Local PASI (Psoriasis Area Severity Index) verbetering gedurende 12 weken*.

Meer informatie treft u aan op de website over Blue LED therapy van Philips

*Data on file at Philips B.V.

In een Philips BlueControl starter kit zitten alle benodigdheden voor de behandeling.

Apparatuur

De starter kit bestaat uit:

  • Philips BlueControl apparaat

  • Bandage geschikt voor arm en been

  • Oplader met EU stekker

  • Handleiding

  • Garantiekaart

  • PatiŽnt enquÍte kaart

LEDís zijn compacte lichtbronnen. Ze zijn uiterst energiezuinig en gaan erg lang mee. In een apparaat zijn 40 speciale blauwe LEDís geplaatst.

Instructie

Download hier de gebruikershandleiding.

Video

Zie: youtube

Vergoeding

Momenteel is er nog geen vergoeding voor deze behandeling mogelijk. De patiŽnt kan de apparatuur met terugkoopgarantie aanschaffen. Wanneer blijkt dat de therapie niet effectief is kan de apparatuur binnen drie maanden gebruik worden teruggestuurd.†

Tevens hebben wij de mogelijkheid om een aantal apparaten in consignatie te verstrekken aan afdelingen dermatologie of dermatologische centra. Hiermee kan de medisch specialist patiŽnten kosteloos laten kennismaken met de therapie waarna bij een zichtbare verbetering besloten kan worden of de patiŽnt het apparaat wil aanschaffen.

Aanvragen

Een psoriasis behandeling met blauw LED-licht kan worden aangevraagd door een medisch specialist door het aanvraagformulier lichttherapie ingevuld en ondertekend te versturen naar Eurocept Homecare Loodsboot 7 3991 CJ in Houten.

Wanneer de aanvraag bij Eurocept Homecare binnen is nemen we contact op met de patiŽnt. Betaling van de apparatuur dient vooraf te gebeuren en zal d.m.v. automatisch incasso met de patiŽnt geregeld worden. Wij bieden de patiŽnt een terugkoopgarantie aan. Wanneer de eerste betaling is voldaan verstuurt Eurocept Homecare de apparatuur. Mocht de Philips BlueControl binnen drie maanden toch niet bevallen dan komt de patiŽnt in aanmerking voor een terugkoopgarantieregeling. Hiermee kan tot 90 dagen na levering van het apparaat, het apparaat worden geretourneerd. Eurocept Homecare betaalt u dan het volledige aanschafbedrag terug.

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2016-03-16.