Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

Compressietherapie

Compressietherapie wordt ingezet bij patiënten die wonden hebben aan benen of voeten waarbij de verbetering van de bloedcirculatie van belang is. Wij bieden deze behandeling aan in onze gespecialiseerde kliniek.

DVKLottezwachtelen1_bewerkt

Patiëntvriendelijke compressietherapie in onze kliniek

Bij compressietherapie wordt een zwachtel (drukverband) in twee lagen aangebracht  om druk aan te brengen van buitenaf. Deze behandeling ondersteunt de bloed- en lymfestroom en zorgt ervoor dat oedeem snel en blijvend verdwijnt. Zo verbetert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar het wondgebied, waardoor de wond geneest.

Eurocept Clinics gebruikt een moderne zwachteltechniek waarbij de zwachtel 1 tot 2 keer per week wordt verwisseld. Deze techniek is patiëntvriendelijk, aangezien de zwachtel dun is en comfortabel aanvoelt. Nadat de wond is genezen, schrijven wij vaak een therapeutische kous voor om nieuwe vochtophoping te voorkomen.

Direct verwijzen  Brochure Compressietherapie

  • Voordelen van deze behandeling

  • Behandeling bij zeer gespecialiseerde kliniek
  • Mogelijkheid om deze behandeling te combineren met negatieve-druktherapie
  • Eigen zorgverlener behoudt controle over de behandeling

Informeer bij uw verwijzer

De aanvraag voor een behandeling bij Eurocept Clinics verloopt altijd via een verwijzer. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u geïnteresseerd bent in deze zorg.

Altijd inzicht in uw behandelingen

Bent u patiënt en bent u gestart met een behandeling bij Eurocept Clinics? Via Mijn Portaal heeft u inzicht in de status van uw behandeling en gegevens.

illustratie_eurocept-_plaza

Producten en diensten van Eurocept Homecare

Bij Eurocept Homecare regelen we de zorg van a tot z en volledig onder één dak. We leveren bijvoorbeeld niet alleen medische technologie, maar ook de bijbehorende verpleegkundige zorg en medicatie. Dat is wel zo efficiënt. Bekijk hieronder hoe we met onze producten en diensten een stap verder gaan in zorg dichtbij.

Beschikbaarheid van deze behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met ons servicebureau
eurocept_office_08_2023