Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van cardiologische aandoeningen thuis

Eurocept Homecare behandelt diverse cardiologische aandoeningen met injectietherapie of infuustherapie bij de patiënt thuis. Dit is comfortabeler voor de patiënt en neemt druk weg uit het ziekenhuis.

eurocept_behandelingen_21_2023

Meer gemak door thuisbehandeling

Bij een cardiologische aandoening bezoekt de verpleegkundige de patiënt dagelijks, wekelijks of maandelijks thuis om medicatie toe te dienen via injecties of een infuus. Indien gewenst kunnen we de patiënt ook trainen om de behandeling voor een deel zelfstandig uit te voeren. Of het nu gaat om injecties voor hypercholesterolemie, een infuustoediening bij hartfalen of antibiotica bij endocarditis, voor iedere patiënt verzorgen we een passende thuisbehandeling. 

Door deze ziekenhuisverplaatste zorg heeft de patiënt veel meer vrijheid om het dagelijks leven zelf in te richten. Waar de patiënt eerst voortdurend naar het ziekenhuis moest voor een behandeling, blijft de patiënt nu gewoon thuis. In veel gevallen verlicht dat de fysieke en mentale belasting van de behandeling.

Ook de zorgverlener ondervindt voordelen van de thuisbehandeling. Eurocept Homecare voert de volledige behandeling uit, van verpleging tot medicatieleveringen, terwijl de zorgverlener de controle over de voortgang behoudt. Zo ontlasten en ontzorgen we het ziekenhuis met oog voor de leidende rol van de zorgverlener.

  • Voordelen van deze thuisbehandeling:

  • Zorg op maat afhankelijk van medicatie, ziektebeeld en patiënt
  • Patiënt ervaart meer vrijheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Zorgverlener behoudt te allen tijde controle over de behandeling

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Suzanne, zorgmanager cardiologie
suzanne