Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van hartfalen thuis

Eurocept Homecare behandelt vochtophoping bij hartfalen door infuustherapie bij de patiënt thuis aan te bieden. Thuis ontwateren is in veel gevallen comfortabeler voor de patiënt en neemt druk weg uit het ziekenhuis.

eurocept_behandelingen_15_2023

Ontwateren in de vertrouwde thuissituatie

Bij hartfalen bezoekt de verpleegkundige de patiënt dagelijks, wekelijks of maandelijks thuis om een plasmiddel toe te dienen via een infuus. Indien gewenst kunnen we de patiënt ook trainen om de infuustherapie voor een deel zelfstandig uit te voeren. Zo verzorgen we voor iedere patiënt een passende thuisbehandeling, in samenwerking met het ziekenhuis..

Eurocept Homecare zorgt ervoor dat de patiënt alles in huis heeft voor infuustherapie met diuretica. Sanatheek bereidt en levert de medicatie volgens het recept van de zorgverlener en we leveren de benodigde technische apparatuur en andere toebehoren. Vervolgens komt een gespecialiseerde verpleegkundige langs om het infuus aan te sluiten en de toediening, bloeddruk en het gewicht te controleren.

De infuuspomp voor de toediening krijgt de patiënt in bruikleen. Vaak is dit een mobiel exemplaar dat in een speciale tas geplaatst kan worden voor optimale bewegingsvrijheid. In veel gevallen worden infuuspomp, medicatie en andere toebehoren vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Voordelen van deze thuisbehandeling:

  • Zorg op maat afhankelijk van medicatie, ziektebeeld en patiënt
  • Patiënt ervaart meer vrijheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Zorgverlener behoudt te allen tijde controle over de behandeling
  • 1 telefoonnummer voor alle vragen over medicatie, pomp en thuiszorg

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Relevante therapie

Bij de cardiologische zorg van Eurocept Homecare is meestal sprake van infuuszorg, injectietherapie of ondersteuning in de vorm van instructie. Lees hiernaast meer over deze therapie.

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Vincent, zorgmanager cardiologie
Vincent1

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Suzanne, zorgmanager cardiologie
suzanne