Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van Long Covid

Eurocept Clinics biedt hyperbare zuurstoftherapie aan voor de behandeling van Long COVID-patiënten. Eerder onderzoek naar deze behandeling toonde positieve resultaten die in onze kliniek nader worden onderzocht.

marjonzijlstrafotografie-nalevering-0003

Hyperbare zuurstoftherapie bij Long COVID

In 2022 is er een onderzoek gepubliceerd over de positieve effecten van hyperbare zuurstoftherapie (HBOt) op de behandeling van Long COVID. Patiënten die meededen aan het onderzoek toonden een verbetering ten aanzien van aandacht, geheugen, energie, slaap, pijn en psychiatrische klachten. Ook lieten MRI-scans positieve veranderingen in de hersenen zien.

Naar aanleiding van deze studie heeft Eurocept Clinics in samenwerking met andere zorgverleners een studieprotocol opgesteld om deze positieve effecten verder te onderzoeken. Hoewel nog veel onduidelijk is over Long COVID en deze behandeling, willen we hyperbare zuurstoftherapie beschikbaar stellen voor Long COVID-patiënten. Geïnteresseerden kunnen zich onder voorwaarden aanmelden.

Direct verwijzen

  • De volgende voorwaarden zijn bij deze behandeling van toepassing:

  • De klachten zijn 3 maanden na de positieve Covid-19 test nog aanwezig
  • De klachten zijn cognitief van aard (zoals vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratie- en aandachtsproblemen en overprikkelingsverschijnselen)
  • De patiënt is minimaal 18 jaar
  • De patiënt moeten verwezen worden door een medisch specialist of huisarts

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering, dus de patiënt betaalt zelf de kosten. Niettemin raden wij alle patiënten aan een verzoek tot vergoeding te doen bij hun zorgverzekeraar (middels een machtiging) en/of hun werkgever.

Informeer bij uw verwijzer

De aanvraag voor een behandeling bij Eurocept Clinics verloopt altijd via uw verwijzer. Vervolgens zal er een intake plaatsvinden, waarna de behandeling opgestart kan worden.

Altijd inzicht in uw behandelingen

Bent u patiënt en bent u gestart met een behandeling bij Eurocept Clinics? Via Mijn Portaal heeft u inzicht in de status van uw behandeling en gegevens.

illustratie_eurocept-_plaza

Producten en diensten van Eurocept Homecare

Bij Eurocept Homecare regelen we de zorg van a tot z en volledig onder één dak. We leveren bijvoorbeeld niet alleen medische technologie, maar ook de bijbehorende verpleegkundige zorg en medicatie. Dat is wel zo efficiënt. Bekijk hieronder hoe we met onze producten en diensten een stap verder gaan in zorg dichtbij.

Beschikbaarheid behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met ons servicebureau
eurocept_office_08_2023