Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van metabole ziekten thuis

Eurocept Homecare verzorgt thuis infuustherapie voor onder andere de ziekte van Pompe, de ziekte van Fabry, de ziekte van Gaucher en MPS. Een thuisbehandeling is vaak prettiger voor de patiënt en handiger voor de zorgverlener.

eurocept_behandelingen_03_2023

Meer vrijheid door passende thuisbehandeling

Bij metabole ziekten bezoekt de verpleegkundige de patiënt wekelijks of tweewekelijks thuis om medicatie via een infuus toe te dienen. Afhankelijk van de patiënt kan de verpleegkundige ook alleen assisteren bij het aanprikken, waarna de patiënt zelf het infuus afsluit. We verzorgen voor iedere patiënt een passende behandeling.

Door de thuisbehandeling heeft de patiënt meer vrijheid in het dagelijks leven. Waar de patiënt eerst wekelijks of tweewekelijks naar de kenniscentra in Rotterdam of Amsterdam moest reizen voor urenlange infuuszorg, blijft de patiënt nu gewoon thuis. En ook voor kinderen en ouders passen we de ingrijpende behandeling goed aan op de dagelijkse routine. De verpleegkundige kan op school of op een ander adres langskomen om medicatie toe te dienen.

De zorgverleners in de kenniscentra ondervinden ook voordelen van de thuisbehandeling. Door ruime ervaring met infuustherapie voor deze doelgroep heeft het verpleegkundig team expertise opgebouwd in kennis over het ziektebeeld en het aanprikken volgens elke gewenste toegangsweg. 

Onze verpleegkundigen werken landelijk en hebben, indien nodig, direct contact met het behandelteam. Dit is handig, want de patiënten met deze zeldzame ziekten wonen verspreid over heel Nederland. Eurocept Homecare regelt alle noodzakelijke diensten onder één dak, waardoor wij als coördinator van de thuisbehandeling het behandelteam ontlasten.

  • Voordelen van deze thuisbehandeling:

  • Zorg op maat in overleg met patiënt en zorgverlener
  • Expertise door ruime ervaring met ziektebeeld en toediening
  • Gezamenlijke zorg door nauwe afstemming tussen verpleegkundige en behandelteam in het ziekenhuis

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Carolien, zorgmanager metabole ziekten
carolien-bakker