Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van neurologische aandoeningen thuis

Neurologische aandoeningen zoals MMN, CIDP, MS, de ziekte van Parkinson en migraine behandelt Eurocept Homecare bij de patiënt thuis met infuuszorg of injectietherapie. Deze zorg is vaak prettiger voor de patiënt.

eurocept_behandelingen_20_2023

Neurologische ziekenhuiszorg gewoon thuis

Bij een neurologische aandoening bezoekt de verpleegkundige de patiënt dagelijks, wekelijks of maandelijks thuis om medicatie toe te dienen via injecties of een infuus. Indien gewenst kunnen we de patiënt ook trainen om de behandeling voor een deel zelfstandig uit te voeren. Zo verzorgen we voor iedere patiënt een passende thuisbehandeling.

Door deze ziekenhuisverplaatste zorg heeft de patiënt veel meer vrijheid om het dagelijks leven zelf in te richten. Waar de patiënt eerst voortdurend naar het ziekenhuis moest voor een behandeling, blijft de patiënt nu gewoon thuis. In veel gevallen verlicht dat de fysieke en mentale belasting van de behandeling.

Ook de zorgverlener ondervindt voordelen van de thuisbehandeling. Eurocept Homecare voert de volledige behandeling uit, van verpleging tot medicatieleveringen, terwijl de zorgverlener de controle over de voortgang behoudt. Zo ontlasten en ontzorgen we de eerstelijns- en tweedelijnszorg met oog voor de leidende rol van de zorgverlener.

  • Voordelen van deze thuisbehandeling:

  • Kwalitatieve thuiszorg op maat door 20 jaar verpleegkundige ervaring
  • Gemak en vrijheid door zorg in de vertrouwde thuisomgeving
  • Patiënt heeft meer tijd en energie voor het dagelijks leven
  • Gezamenlijke zorg door nauwe afstemming tussen verpleegkundige en behandelteam in het ziekenhuis

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Denise, zorgmanager immunologie & neurologie
denise