Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van neuromusculaire aandoeningen thuis

Neuromusculaire aandoeningen zoals MMN en CIDP behandelt Eurocept Homecare thuis met immunoglobulinen toegediend via een infuus. Een thuisbehandeling is vaak prettiger voor de patiënt en handiger voor de zorgverlener.

eurocept_behandelingen_19_2023

Behandeling met immunoglobulinen gewoon thuis

Eurocept Homecare behandelt neuromusculaire aandoeningen met infuustherapie op maat. Bij de ene patiënt dient de verpleegkundige de medicatie elke keer toe. Bij andere patiënten is het soms mogelijk om, na instructie, zelfstandig subcutaan toe te dienen. Wij leveren in alle gevallen de pomp en toedieningsmaterialen bij de patiënt thuis.

Door de thuisbehandeling heeft de patiënt meer vrijheid om het dagelijks leven zelf in te richten. Waar de patiënt eerst voortdurend naar het ziekenhuis moest, kan de patiënt nu gewoon thuis blijven. In veel gevallen verlicht dat de fysieke en mentale belasting gedurende de behandeling.

Tegelijkertijd profiteert de zorgverlener van de voordelen van de thuisbehandeling. Eurocept Homecare faciliteert de uitvoering van de volledige behandeling, waarbij de zorgverlener altijd de controle over de voortgang behoudt. Zo ontlasten en ontzorgen we het ziekenhuis met oog voor de leidende rol van de zorgverlener.

  • Voordelen van deze thuisbehandeling:

  • Kwalitatieve thuiszorg op maat door 20 jaar verpleegkundige ervaring
  • Gemak en vrijheid door zorg in de vertrouwde thuisomgeving
  • Patiënt heeft meer tijd en energie voor het dagelijks leven
  • Gezamenlijke zorg door nauwe afstemming tussen verpleegkundige en behandelteam in het ziekenhuis

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling