Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van nierziekten thuis

Onze nierpatiënten dialyseren (zelfstandig) thuis of in een door Eurocept Homecare opgezette hub (een locatie in de buurt buiten het ziekenhuis). Gemak voor de patiënt is het uitgangspunt bij iedere behandeling.

eurocept_behandelingen_11_2023

Passende dialysezorg voor elke patiënt

Eurocept Homecare heeft voor elke nierpatiënt een passende zorgdienst. De ene patiënt wil thuis zo zelfstandig mogelijk met de behandeling aan de slag, de andere patiënt wil juist begeleid dialyseren in een door Eurocept Homecare opgezette hub in de buurt. Afhankelijk van de wensen van de patiënt is veel mogelijk, want wij verzorgen de medicatie, de dialysemachine en de verpleegkundige zorg flexibel onder één dak.

In het geval van thuisdialyse maken we gebruik van de dialysemachine Physidia S3. Deze zeer compacte kan zonder huisaanpassingen worden gebruikt. Door de ziekenhuisverplaatste behandeling heeft de patiënt veel meer vrijheid om het dagelijks leven zelf in te richten. Waar de patiënt eerst elke week drie tot vier dagdelen moest dialyseren in het ziekenhuis, blijft de patiënt nu gewoon in de eigen vertrouwde omgeving. In veel gevallen verlicht dat de fysieke en mentale belasting van de behandeling voor zowel patiënt als partner of mantelzorger..

Ook de zorgverlener ondervindt voordelen van deze ziekenhuisverplaatste zorg. Eurocept Homecare voert de volledige behandeling uit, van verpleging tot medicatieleveringen, terwijl de zorgverlener de controle over de voortgang behoudt. Zo ontlasten en ontzorgen we het ziekenhuis met oog voor de leidende rol van de zorgverlener.

  • Voordelen van deze ziekenhuisverplaatste behandeling:

  • Zorg op maat in overleg met patiënt en behandelteam
  • Patiënt ervaart meer vrijheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Zorgverlener behoudt te allen tijde controle over de behandeling

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Relevante behandeling en techniek

Eurocept Homecare behandelt nierziekten met dialyse. Patiënten kunnen ervoor kiezen om thuis of in een hub deze zorg te ontvangen. Lees hiernaast meer over deze behandeling en de bijbehorende techniek.

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Pascal, bu-manager medical devices
pascal