Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Madentherapie wordt ingezet bij complexe necrotische of geïnfecteerde wonden waarbij scherp debridement niet mogelijk is. Patiënten ontvangen deze behandeling in onze gespecialiseerde kliniek.

dvkwondzorgmedew_patient

Madentherapie in de kliniek

Tijdens de behandeling worden steriel gekweekte maden in een soort theezakje gestopt en op de wond gelegd. Afhankelijk van de grootte van de wond worden 50 tot 350 maden gebruikt. De larven scheiden een enzym uit dat het necrotische/geïnfecteerde weefsel vloeibaar maakt, waarna ze dit eenvoudig opzuigen. Zo maken ze de wond schoon.

De maden blijven maximaal 1 week op de wond zitten. Hierna worden ze verwijderd en wordt de wondbehandeling op aanwijzing van de behandelaar voortgezet. Bij Eurocept Clinics bieden we diverse soorten therapieën waarmee de wond verder kan genezen.

Direct verwijzen

  • Voordelen van deze behandeling

  • Behandeling bij zeer gespecialiseerde kliniek
  • Mogelijkheid om deze behandeling te combineren met andere therapieën
  • Zorgverlener behoudt controle over de behandeling

Informeer bij uw verwijzer

De aanvraag voor een behandeling bij Eurocept Clinics verloopt altijd via een verwijzer. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u geïnteresseerd bent in deze zorg.

Altijd inzicht in uw behandelingen

Bent u patiënt en bent u gestart met een behandeling bij Eurocept Clinics? Via Mijn Portaal heeft u inzicht in de status van uw behandeling en gegevens.

illustratie_eurocept-_plaza

Producten en diensten van Eurocept Homecare

Bij Eurocept Homecare regelen we de zorg van a tot z en volledig onder één dak. We leveren bijvoorbeeld niet alleen medische technologie, maar ook de bijbehorende verpleegkundige zorg en medicatie. Dat is wel zo efficiënt. Bekijk hieronder hoe we met onze producten en diensten een stap verder gaan in zorg dichtbij.

Beschikbaarheid van deze behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met ons servicebureau
eurocept_office_08_2023