Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van pulmonale arteriële hypertensie (PAH) thuis

Eurocept Homecare behandelt PAH met orale medicatie of infuustherapie. Indien gewenst kunnen we de patiënt trainen de infuuszorg zo veel mogelijk zelf te verzorgen, zodat de patiënt meer vrijheid ervaart.

eurocept_behandelingen_19_2023

Meer vrijheid door passende thuisbehandeling

PAH wordt in eerste instantie behandeld met orale medicatie (tabletten of capsules). Als een patiënt hier niet of onvoldoende op reageert kan er door het behandelteam uit het expertisecentrum worden voorgesteld om te starten met medicatie via een infuus. Eurocept Homecare levert de infuuspomp (inclusief reservepomp) en, op verzoek, de medicatie. De verpleegkundige komt thuis om de medicatie toe te dienen en instructie te geven voor gebruik van de infuuspomp. Afhankelijk van de patiënt en de fase van de behandeling komt de verpleegkundige dagelijks, wekelijks of maandelijks langs om te ondersteunen en te monitoren.

Door de thuisbehandeling heeft de patiënt veel meer vrijheid om het dagelijks leven zelf in te richten. Waar de patiënt eerst voortdurend (en vaak lang) moest reizen naar expertisecentra voor infuuszorg, blijft de patiënt nu gewoon thuis. In veel gevallen verlicht dat de fysieke en mentale belasting van de levenslange behandeling.

Ook de zorgverlener ondervindt voordelen van de thuisbehandeling. Eurocept Homecare verzorgt de uitvoering van de volledige behandeling, waarbij de zorgverlener altijd de controle over de voortgang behoudt. Zo ontlasten en ontzorgen we het ziekenhuis.

  • Voordelen van deze thuisbehandeling:

  • Zorg op maat afhankelijk van medicatie, ziektebeeld en patiënt
  • Patiënt ervaart meer vrijheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Zorgverlener behoudt te allen tijde controle over de behandeling

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Relevante therapie

Bij de cardiologische zorg van Eurocept Homecare is meestal sprake van infuuszorg, injectietherapie of ondersteuning in de vorm van instructie. Lees hiernaast meer over deze therapie.

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Vincent, zorgmanager cardiologie
Vincent1