Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

Scherp debridement

Scherp debridement is een medische schoonmaaktechniek die wondgenezing in gang zet en stimuleert. Dit is een standaardonderdeel van de wondbehandelingen bij Eurocept Clinics.

scherpdebridement4

Wondgenezing met scherp debridement

Een scherp debridement is het schoonmaken van een wond met behulp van een curette of een scalpel. Deze techniek zetten wij in om dood en geïnfecteerd weefsel uit een wond te verwijderen of om vitaal weefsel te stimuleren. Deze behandeling maakt de wond weer acuut en bevordert de genezing.

Tijdens de behandeling verzorgen we eerst een verdoving, zodat de patiënt geen pijn voelt. Vervolgens verwijderen we het dode/geïnfecteerde weefsel en stimuleren we het vitale weefsel. Deze handeling wordt 1 tot 2 keer per week door een wondconsulent of een chirurg uitgevoerd. Een behandeling bij Eurocept Clinics wordt aangevraagd door de zorgverlener.

Direct verwijzen

  • Voordelen van deze behandeling:

  • Behandeling bij zeer gespecialiseerde kliniek
  • Mogelijkheid om deze behandeling te combineren met andere therapieën
  • Zorgverlener behoudt controle over de behandeling

Informeer bij uw verwijzer

De aanvraag voor een behandeling bij Eurocept Clinics verloopt altijd via een verwijzer. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u geïnteresseerd bent in deze zorg.

Altijd inzicht in uw behandelingen

Bent u patiënt en bent u gestart met een behandeling bij Eurocept Clinics? Via Mijn Portaal heeft u inzicht in de status van uw behandeling en gegevens.

illustratie_eurocept-_plaza

Producten en diensten van Eurocept Homecare

Bij Eurocept Homecare regelen we de zorg van a tot z en volledig onder één dak. We leveren bijvoorbeeld niet alleen medische technologie, maar ook de bijbehorende verpleegkundige zorg en medicatie. Dat is wel zo efficiënt. Bekijk hieronder hoe we met onze producten en diensten een stap verder gaan in zorg dichtbij.

Beschikbaarheid van deze behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met ons servicebureau
eurocept_office_08_2023