Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Contact

Eurocept Clinics heeft 5 vestigingen verspreid in Nederland. Indien u contact wilt met één van onze klinieken dan kunt u ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken. U vindt de contactgegevens bij de betreffende vestiging.

Geldrop

Nieuwendijk 49
5664 HB Geldrop

T. 040-2180530
E. servicebureau@eurocept.nl

Rotterdam

Brielselaan 69e
3081 AA Rotterdam

T. 010-279 44 44
E. servicebureau@eurocept.nl

Amersfoort

Meander Medisch Centrum
(route foyer 6)
Maatweg 3
3813 TZ Amersfoort

T. 033-2020300
E. servicebureau@eurocept.nl

Hoogeveen

Dr. G. H. Amshoffweg 7
7909 AK Hoogeveen

T. 0528-23 33 43
E. servicebureau@eurocept.nl

Waalwijk

Kasteellaan 4a
5141 BM Waalwijk

T. 0416-34 75 00
E. servicebureau@eurocept.nl


Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 16.00 uur.

Veel gestelde vragen over complexe wonden

Hoe weet ik of de wond die ik heb een complexe wond is?

Als uw wond niet of slecht geneest en langer dan drie weken bestaat, spreken we van een complexe wond.

Meer over complexe wonden

Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

Indien u een complexe wond, last van late bestralingschade of Long COVID heeft, kunt u door uw huisarts of medisch specialist naar Eurocept Clinics worden verwezen. Dit kan op initiatief van uw arts of op uw eigen verzoek.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een behandeling, maak dan vrijblijvend een afspraak of raadpleeg uw huisarts of medisch specialist.

Maak een afspraak

Heb vaak moet ik voor wondbehandeling naar de kliniek komen?

Bij Eurocept Clinics combineren we diverse innovatieve behandelingen met als doel te komen tot het beste resultaat. Welke behandelingen we inzetten en hoe vaak u naar de kliniek moet komen, wordt bepaald op basis van uw persoonlijke medische situatie.

Meer over wondzorg

Veel gestelde vragen over hyperbare zuurstoftherapie

Wat is de kans van slagen bij Hyperbare zuurstoftherapie?

Dat is moeilijk te voorspellen. De kans op genezing of vermindering van de klachten hangt van veel verschillende factoren af. Bijvoorbeeld waar in het lichaam de klachten zijn, hoe lang de klachten al bestaan, wat voor soort weefsel beschadigd is, etc. 

De kans van slagen kan daarom variëren van heel klein tot circa 80%.

Kent hyperbare zuurstoftherapie ook bijwerkingen?

Hyperbare zuurstoftherapie kent weinig bijwerkingen en is een veilige behandeling. De bijwerkingen van hyperbare zuurstoftherapie zijn mild en gaan gelukkig meestal vanzelf weer over. 

Met welke mogelijke bijwerkingen moet u rekening houden als u behandeld wordt met hyperbare zuurstof?

  • Oorklachten
  • Bijziendheid (voorbijgaand)
  • Moeheid en/of gewichtsverlies
  • Zuurstof “hit” (zeldzaam)

Oorklachten
Oorklachten kunnen optreden als u onvoldoende vermogen heeft om de oren bij de drukopbouw te klaren. We besteden ruim tijd aan het aanleren van manieren waarop u uw oren kunt klaren. Toch kan het voorkomen dat u te laat signaleert dat de oren niet “vrij” komen. Dan kunnen er oorklachten optreden. Deze worden behandeld met ontzwellende neusdruppels en een korte rustperiode.

Bijziendheid
Bijziendheid is een langzaam toenemend effect van de zuurstof op de ooglens. De breking van licht door de ooglens verandert iets. Gelukkig gaat dit vanzelf weer over. Vanaf 6 weken na de laatste behandeling zijn de ogen weer als vanouds.

Vermoeidheid
Vermoeidheid kan optreden en zeer sterk wisselen tussen individuele patiënten. De één geeft aan geen vermoeidheid te ervaren, een ander zegt dat de behandeling veel energie kost. Gelukkig is ook dit na afloop van de behandeling over.

Zuurstofintoxicatie
Zuurstofintoxicatie is een zeldzame bijwerking (1 op de 3.300 sessies). Door acute werking van zuurstof op het zenuwstelsel kan de patiënt een kortdurend epileptisch insult krijgen in de hyperbare kamer. Dit is van korte duur en gaat na stoppen van de zuurstoftoediening ook snel over. De patiënt houdt er ook niets aan over, kan zich het vaak niet eens herinneren. Het is ook geen reden om de behandelserie te staken. Goede eerlijke voorlichting is ook hier de beste manier.

Al met al zijn dit relatief onschuldige bijwerkingen zonder blijvende problemen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dat hangt af van de indicatie waarvoor u wordt behandeld. Het aantal behandelsessies varieert in de regel van 10 tot 40 behandelingen. Iedere behandelsessie duurt 1 uur en 50 minuten. 

De behandelsessies worden op doordeweekse dagen gegeven. Welke tijdstippen er voor u mogelijk zijn, wordt met u besproken bij het intakegesprek met de verpleegkundige.

Wordt de behandeling vergoed door mijn verzekeraar?

Indien u de juiste indicatie heeft, vergoedt uw verzekeraar deze behandeling. Een behandeling met hyperbare zuurstoftherapie zit in het basispakket.