Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

De behandeling van kanker thuis

Eurocept Homecare biedt de mogelijkheid om verschillende kankerbehandelingen (deels) thuis te geven. Dit kan in de vorm van injecties of infusen. We bieden een thuisbehandeling op maat, zodat de patiënt meer gemak ervaart.

eurocept_behandelingen_16_2023

Meer gemak door thuisbehandeling

De verpleegkundige bezoekt de patiënt thuis om medicatie toe te dienen via een injectie of een infuus. Dat doen we bijvoorbeeld voor patiënten die behandeld worden voor prostaatkanker, borstkanker, hematologische tumoren of NET tumoren. Indien gewenst kunnen we de patiënt ook trainen om de behandeling voor een deel zelfstandig uit te voeren. Zo verzorgen we voor iedere patiënt een passende thuisbehandeling.

Door deze ziekenhuisverplaatste zorg heeft de patiënt meer vrijheid om het dagelijks leven zelf in te richten. Waar de patiënt eerst naar het ziekenhuis moest voor een behandeling, blijft de patiënt nu gewoon thuis. In veel gevallen verlicht dat de fysieke en mentale belasting van de behandeling voor zowel patiënt als partner of mantelzorger.

De zorgverlener ondervindt ook voordelen van de thuisbehandeling. Door ruime ervaring met infuustherapie voor deze doelgroep heeft het verpleegkundig team expertise opgebouwd. Onze verpleegkundigen werken landelijk en hebben, indien nodig, direct contact met het behandelteam. Eurocept Homecare regelt, indien gewenst, alle noodzakelijke diensten onder één dak, waardoor wij als coördinator van de thuisbehandeling het behandelteam ontlasten.

  • Voordelen van deze thuisbehandeling:

  • Zorg op maat in overleg met patiënt en zorgverlener
  • Patiënt ervaart meer vrijheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Gezamenlijke zorg door nauwe afstemming tussen verpleegkundige en behandelteam in het ziekenhuis

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Saskia, zorgmanager oncologie
saskia