Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Eurocept Homecare en KinderThuisZorg Nederland slaan handen ineen

De juiste zorg, de juiste hulpmiddelen.

Eurocept Homecare en KinderThuisZorg Nederland slaan de handen ineen voor een optimale intergrale samenwerking in medische kindzorg. Eurocept Homecare en KinderThuisZorg Nederland delen de ambitie om kinderen de juiste zorg op de juiste plek te bieden, met de juiste professional, de juiste technologie, hulpmiddelen en geneesmiddelen.

Deze integrale samenwerking begint met een focus op sondevoedingszorg, waarbij Eurocept Homecare en KinderThuisZorg hun kennis en expertise bundelen om deze zorg voor kinderen thuis zo goed mogelijk te organiseren.

PlazaConnect

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatieplatform van Eurocept Homecare. Na een zorgvuldige voorbereiding van beide organisaties is er door Eurocept een nieuw beveiligd aanmeldportaal in ‘PlazaConnect’ gebouwd, welke een cruciale rol speelt in dit proces. Via dit portaal kunnen ziekenhuizen op een eenvoudige manier verzoeken indienen voor kinderverpleegkundige zorg van KinderThuisZorg, in combinatie met duurzame startpakketten voor sondevoedingszorg van Eurocept. Hiermee wordt in één aanvraag geregeld wat nodig is voor een optimale thuisbehandeling voor kind en gezin.

Voordelen voor kind, gezin en verwijzers

Er zijn nog meer voordelen. Door de makkelijke aanvraagprocedure via 1 portaal zijn er minder disciplines betrokken. Hierdoor verloopt de overgang van het ziekenhuis naar huis soepeler en het vereenvoudigt de samenwerking tussen ziekenhuis, kinderthuiszorgorganisatie en leverancier van hulpmiddelen en geneesmiddelen.

“We streven ernaar om ziekenhuizen te enthousiasmeren voor deze integrale aanpak voor doelmatige kindzorg. Dat betekent voor ons: hoogst mogelijke kwaliteit van zorg voor kind én gezin, verzorgd door de beste professionals met uitstekende hulpmiddelen,” aldus Carina de Munck, coördinator in betere samenwerking bij KinderThuisZorg Nederland.

Uitbreiden naar andere gebieden

Naast sondevoedingszorg streven beide organisaties ernaar om de samenwerking uit te breiden naar infuuszorg, zoals bijvoorbeeld antibiotica. Door gezamenlijk de organisatie, coördinatie en monitoring te regelen, kunnen Eurocept Homecare en KinderThuisZorg de benodigde kinderverpleegkundige zorg veilig, deskundig en eenvoudig thuis voortzetten.

"Onze gezamenlijke inspanningen stellen ons in staat om verwijzers te voorzien van efficiënte en hoogwaardige zorgoplossingen voor kinderen en jongeren die thuis kinderverpleegkundige zorg nodig hebben,” aldus Mike van Woensel, CEO Eurocept Homecare.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

KinderThuisZorg Nederland, Carina de Munck (coördinator in betere samenwerking) via c.demunck@kinderthuiszorg.nl of 088-0200700.

Eurocept Homecare, Manon Spijkers, Lead marketing, communicatie & projectmanagement via marketing@eurocept.nl of 030–280 42 71

eurocept_behandelingen_07_2023