Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Terug naar overzicht

Sondevoeding thuis

Sondevoeding wordt toegediend met een neusmaagsonde en een voedingspomp. De verpleegkundige komt bij de patiënt thuis langs om de sonde te plaatsen en te ondersteunen bij de verdere toediening via de voedingspomp.

eurocept_behandelingen_33_2023_groter

Toediening sondevoeding

Zodra de sondevoeding en de toedieningsapparatuur bij de patiënt thuis zijn geleverd, komt een verpleegkundige langs om de neusmaagsonde te plaatsen en een instructie te geven over het gebruik van de voedingspomp. Daarna kan de patiënt zelf de pomp bedienen, terwijl de verpleegkundige betrokken blijft voor ondersteuning en monitoring. 

Afhankelijk van de patiënt en de behandeling maakt Eurocept Homecare gebruik van de Fresenius Amika voedingspomp of de Nutricia Flocare Infinity voedingspomp. Hieronder hebben wij instructievideo’s toegevoegd, zodat u zelf kunt zien hoe een sonde wordt ingebracht en hoe u de voedingspomp kunt bedienen.

Brochure voor kinderen

Brochure voor volwassenen

  • Voordelen van sondevoeding van Eurocept Homecare

  • Patiënt heeft meer vrijheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Samenwerking met KinderThuiszorg voor sondevoeding bij kinderen thuis
  • Zorgverlener behoudt te allen tijde de controle over de behandeling

Informeer bij uw arts

De aanvraag voor een thuisbehandeling van Eurocept Homecare verloopt altijd via de arts. Informeer daarom bij uw behandelaar naar de mogelijkheden als u uw zorg graag thuis wil ontvangen.

Deze behandeling aanvragen voor uw patiënt?

PlazaConnect is het beveiligde digitale zorginformatiesysteem van Eurocept. PlazaConnect regelt alles wat er nodig is om uw patiënt thuis te behandelen onder uw supervisie. Thuiszorg, medicatie en apparatuur wordt automatisch geregeld wanneer u deze behandeling online voorschrijft. Via een digitaal dossier kunt u uw patiënt blijven volgen.

cta-behandeling

Meer informatie over onze zorg?

Neem contact op met Customer Service medische voeding
eurocept_office_08_2023